Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 543 kJ / 6 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 506,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.
Krok 2: Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený na kolečka. Rostliny musí být ve vodě úplně ponořené.
Krok 3: Zakryjte poklicí a nechejte stát v lednici 3 dny.
Krok 4: Sirup nalijte do lahví a skladujte v lednici. Spotřebujte do 1 měsíce. Pokud chcete uchovat déle, je potřeba sirup sterilovat 30 minut na 100 °C v zavařovacím hrnci.
Zveřejněno 30. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Moje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 8 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 8 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 9 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 7 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 7 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 7 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 7 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 9 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 10 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 10 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 10 hodinami
Suroviny:
máta,
kyselina citronová,
citron,
cukr třtinový
Komentáře (1)