Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Hovězí maso Doba přípravy: 35 minut 11 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 35 minut 11 názorů

Suroviny 2 velké(3 decentní :-) )

350 g telecích líček
1 lžíce másla
1 lžička oleje
1 lžíce celého kmínu
1 cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce mleté sladké papriky
špetka mletého pepře (můžeme vynechat)
100 ml nálevu ze sladkokyselých okurek
150 ml zeleninového vývaru
2 sladkokyselé okurky nakrájené nadrobno
1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku na rozehřáté máslo společně s olejem dáme kmín, cibuli a restujeme na slabém plameni 2 minuty.

  2. Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a přidáme do hrnce k osmažené cibuli. Necháme prudce zatáhnou, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme lákem a vývarem.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a k měkkému masu přidáme nakrájené okurky. Opět uvedeme k varu, šťávu zahustíme solamylem a za stálého promíchávání necháme vařit 2 minuty. Podle potřeby dochutíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Na přílohu se hodí brambory, rýže nebo noky.

Komentáře k receptu Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Tématické fráze: líčka v papiňáku hovězí líčka v papinaku recepty na hovězí líčka v papináku jak dlouho varit licka v papinaku hovězí líčka na kmíně recept na telecí líčka recept na hovězí líčka v papinaku brambory v papiňáku teleci telecí lícka recept teleci maso se zeleninou a okurkach líčka z v papinaku recepty s teleciho masa v papinaku recepty z papiňáku telecí líčka telecí maso jak dlouho vařit v papiňáku