Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,92 g |
| Tuky | 62,33 g |
| Vláknina | 23,55 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 281,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a otrhané maličké květy z bezu a klidně i tenčí bezové stonky (natrhané na kousky). Ještě jednou důkladně promícháme a smažíme dozlatova na pánvičce na rozpáleném oleji nebo sádle.
Krok 2: Upečené lívanečky můžeme obalit v cukru a skořici, nebo je jíst jen tak. Nejlepší jsou ještě teplé.
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Moje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 2 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 2 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 3 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 5 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 7 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 3 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 1 hodinou
Perníčky Marie
salajkol před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 4 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 5 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 5 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
sůl,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
jablko,
skořice,
olej
Komentáře (1)