Postup přípravy
Krok 1: Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze vynechat.
Krok 2: Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a papriku, zalijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a dáme péct . Pečeme cca 45 minut pod alobalem na 180° C a odkryté dalších 30 minut. Potom na ražniči vylijeme malou skleničku leča (330 g), přidáme 3 PL kečupu a dál pečeme ještě cca 15 minut.
Krok 3: Na závěr zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve studené vodě a necháme prohřát.
Krok 4: Lepší je použít čerstvé sezónní papriky a rajčata. Počítejte ale s delší tepelnou úpravou
Zveřejněno 1. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbské vepřové ražniči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3o8
Moje poznámka
Srbské vepřové ražniči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3o8
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 30 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
paprika,
olej,
koření,
sůl,
kečup sladký,
omáčka sojová,
solamyl,
lečo
Komentáře (2)