Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 546 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,99 g |
Tuky | 131,60 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,61 g |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 317,12 g |
Postup přípravy
Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku. Krok 2: Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
. Krok 3: Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Moje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 1 hodinou
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 14 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 4 minutami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 20 minutami
Dort z palačinek
Martina5672 před 20 minutami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 21 minutami
Tažený štrúdl
Lenuus před 37 minutami
Jablkový perník
collins před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 5 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
sůl,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (9)
Když se mi udělali oka od čokolády na smetaně tak ponorným mixérem jsem to projela jen dvouma otočkama a bylo ganache krásně čisté. To mám zkušenost od cukrářky
Běžně se nalámaná čokoláda rozpouští v horké šlehačce takřka volně, příp. se směs trošku zamíchá
Sice nevím, jak se ganache zachová při mixování (a zkoušet to nebudu), ale přijde mi že autorka nerozlišuje mezi šleháním vs. mixováním