Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

danielle72 Kuchařka: danielle72

Moučníky , Ostatní, Záviny, rolády 11 názorů

Suroviny

Těsto:
50 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
100 ml piva (zde Budvar 10°)
1/2 Hery či jiný podobný tuk
3 hrsti jemně nakrájeného hlávkového zelí
1 hrst spařených hrozinek
3-4 lžíce cukru
1 lžíce skořice
citronová šťáva podle chuti
vajíčko na potření
3 lžíce strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut.

  3. Pak slijeme a necháme vychladnout.

  4. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

  5. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).

Poznámka

Náplň mžeme libovolně obměňovat, těsto je univerzální (naslano i nasladko).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

Tématické fráze: pivní závin závin s hlávkovým zelím skořicový závin skořicový závin recepty pivni buchta buchty se zelím nasladko pivni zavin recepty závin se zelím pivni,závin hlávkové zelí na sladko do buchet závin hruška buchty se zelim na sladko polévka z hlávkového zelí s jablky pivní závin těsto pivní těsto na závin zavin se zelim na sladko flíčky se zelím nasladko strudl z hlavkoveho zeli vinout štrůdl testo na slany zavin s pivem

Zapomněl/a jsem heslo