Suroviny
Porce: Dle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 026 kJ / 1 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,54 g |
Tuky | 34,95 g |
Vláknina | 11,16 g |
Cholesterol | 846 mg |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 314,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.
Krok 2: Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.
Krok 3: Nachystáme větší pánev (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto (na pánev se mi vešly dva lívance), ty smažíme z obou stran do zlatova.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné kefírové lívance - kynuté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P5r
Moje poznámka
Vláčné kefírové lívance - kynuté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P5r
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 18 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 21 minutami
Koprová omáčka
LucieKrou před 8 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 10 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 11 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 12 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 13 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 13 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko kefírové,
kůra citronová,
sůl,
olej,
ovoce
Komentáře (3)