Suroviny
Porce: 40 - 45 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 189 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,66 g |
Tuky | 107,07 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 453,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako "ouško" a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Moje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
sůl,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
kůra citronová,
olej,
skořice
Komentáře (1)