Suroviny
Porce: 40 - 45 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 189 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,66 g |
Tuky | 107,07 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 453,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako "ouško" a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Moje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
sůl,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
kůra citronová,
olej,
skořice
Komentáře (1)