Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 712 kJ / 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,37 g |
Tuky | 6,16 g |
Vláknina | 5,28 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát.
Krok 2: Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky.
Krok 3: Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.
Zveřejněno 26. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Caprese koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKPJ
Moje poznámka
Caprese koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKPJ
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 48 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 36 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 46 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
rajče,
sýr mozzarella,
smetana zakysaná,
pasta rajčatová,
sýr strouhaný,
česnek sušený,
bazalka čerstvá,
koření oregáno sušené,
sůl,
olej olivový
Komentáře (38)
No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že
Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal
Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin
Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí
...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře
Eja57:
Tenká vrstva?
No, račte popatřit na fotečku
Nerad bych se dotkl vašich chuťových vjemů a vzpomínek, ale předpokládám, že ten jehož občas zmiňujete v komentech je poznamenán kuchyní paní matky, leč přesto to risknu.
1. koláči s tady uvedenou náplní na listovém těstě
2. stejné náplni na kynutém těstě (tedy cosi à la pizza Margherita)
No, úmyslně se vyhýbám eufemismu "srazek", ale chutě jsou různé, že
Dajda: "... že výsledný produkt je navýsost poživatelný..."
Jj, můžete mít pravdu...
Poživatelnost jest relativní...
No, např. pro poslance Eduarda Kremličku blahé paměti byl, poživatelný i dospělec potemník...
2. Patrně (skoro) každý ví, proč asi se těsto zove listové
3. Pokud se syrové LISTOVÉ těsto zatíží takovým množstvím náplně jak je zřejmé z obrázku, tak vyběhne a LISTUJE pouze tam kde náplň na těstě není (což je z fotečky také zřejmé
Eja57: jednohubky
A děláte šneky, paštičky nebo něco jiného?
Je to moc dobré, já dělám stejně ale jako jednoudohubky...
A rajčatová pasta s kysanou smetanou snad není mokrá?
A proč?
Dajda:
A opravdu jste použila listové těsto?
MiskaM:
No jo no, vypadá