Staročeská roštěná

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

4 plátky roštěné
2OO g vepřového uzeného masa
1 cibule
4 lžičky hořčice
4 lžíce strouhaného čerstvého křenu
hladká mouka
olej
mletá paprika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme křenem. Na plátky poklademe nudličky uzeného masa (uvařeného), zavineme, spíchneme kovovými jehlami a obalíme v hladké mouce.

  2. V pánvi na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

Poznámka

Jako přílohu jsem zvolila dušené fazolky na česneku, sypané křenem.

Upraveno podle Recepty pro každý den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 458 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská roštěná

  • bara.it bara.it

    Skoda, ze tady nemame uzene maso:-// Racept vypada laaakave.bodik:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p No, Eli, ty když už něco, tak se trápím:-( Ale i tak +!

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, hovězí je holt hovězí a křen a to uzené uvnitř tomu dalo jistě tu skvělou chuť!;-) Jak píšeš o ostatních přelivech, tak i s těmi si to umím představit. A slintám! Skvělé!:yes: Bod!:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Co na to říct. +:yes::-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, za voňavý a krásně nafocený recept posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    No to je zase nádhera.:-p:-p :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mooooc pěkné :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za tak rychlé pochvaly, jste milé :-). Doufám, že opravdu uvaříte a pochutnáte si - jako my :-p. Chtěla jsem vyzkoušet tu paprikovou omáčku podle původního receptu, je moc dobrá, ale potom mě napadlo, že (jako alternativa) by se paprika dala vynechat a z výpeku udělat třeba jemný smetanový, nebo hořčičný, křenový nebo česnekový přeliv. To by se také chuťově snoubilo :-p.

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, to vypadá úžasně, dělám podobně, ale bez křenu a bez fazolek - a ty my máme moc rádi, takže příště podle Tebe a zatím posílám bodík :yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, krása receptu i fotek se ti pěkně snoubí a docela je to moje parketa, tak tvoje menu přijde určitě na řadu, Jednoznačný bodík:yes:

    Odpovědět

  • alenka111 alenka111

    .. tak toto nepoznam, ale vypada to bajecne a ta priloha t.j. zelene fazolky sa mi velmi pozdava. Posielam bod a na buduci tyzden aj vyskusam

    Odpovědět

Tématické fráze: roštěná roštěná z vepřového masa hovězí po staročesku staročeské roštěnky staročeská kuchařka hořčičný přeliv dobrá roštěná roštěná recept roštěná s křenem česnekový přeliv staročeska roštěnka rostena z veproveho menu domů rostena hovezi s krenem rostena na krenu staročeská hovězí roštěná hovězí roštěná hovězí maso po staročesku hovezi na krenu hovezi rostena s paprikou

Zapomněl/a jsem heslo