Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 442 kJ / 3 930 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 25,21 g | 
| Tuky | 259,28 g | 
| Vláknina | 26,02 g | 
| Cholesterol | 383 mg | 
| Sodík | 301 mg | 
| Sůl | 0,88 g | 
| Sacharidy | 350,43 g | 
Postup přípravy
Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme, už ale pouze stěrkou, kokos, maizenu a čokoládu.
Tyto tři suroviny nejprve vzájemně promícháme. Krok 2: Hmotu dáme do zdobícího sáčku nebo dortové zdobičky a na plech vyložený papírem stříkáme tvary, v průměru 2,5 cm. Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C a vložíme do ní plech. Jakmile tvary vyskočí, tak v ten moment teplotu snížíme na 130 °C a dopečeme. Netrvá to dlouho, raději pohlídejte. Upečené musí být pevné a zespodu lesklé. Takto zpracujeme veškerou hmotu, nic se nelepí, není třeba papír mastit. Krok 4: Ten den nebo až druhý, ušleháme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme 1-2 lžíce karamelu a nakonec ochutíme rumem. Vždy dva tvary tímto krémem vzájemně slepíme.
Zveřejněno 27. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Moje poznámka
					
				
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							bílek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kokos, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							škrob kukuřičný, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							karamel, 
						
						
							rum
						
					
	
			
	
	
Komentáře (8)
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že
ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám