Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 057 kJ / 1 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,88 g |
Tuky | 35,94 g |
Vláknina | 27,83 g |
Cholesterol | 411 mg |
Sodík | 5,23 g |
Sůl | 12,05 g |
Sacharidy | 123,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří čtvrtin masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 200 st. cca 30 minut.
Krok 2: Poté pekáč odkryjeme, přelijeme výpekem a pečeme dalších asi 15 minut. Maso vytáhneme a uchováme v teple. Zbytek z pekáčku přendáme do kastrolu, přidáme smetanu a promixujeme dohladka. Omáčku přivedeme k varu a pár minut povaříme.
Krok 3: Do omáčky přidáme studené máslo a odstavíme. Omáčku můžeme propasírovat přes sítko, získá hladkou konzistenci. Nakonec ji dochutíme chilli, případně dosolíme. Podáváme s nakrájeným masem a bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 9. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené uzené maso se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJMm
Moje poznámka
Pečené uzené maso se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJMm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 8 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 12 minutami
Míša pohár
projach před 32 minutami
Mátový sirup
Olympus před 50 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 53 minutami
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Opékané brambory s brynzou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Helenaw před 1 hodinou
Knedlíky z hrnečku
Xsaxana před 2 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
švestky sušené,
jablko,
cibule,
česnek,
víno červené suché,
máslo,
vývar,
smetana,
sůl,
chilli
Komentáře (2)
Já taky
Předevčírem s vařeným hovězím z políffky
Máslo + řepk. olej, cibule, bešamel, povidla, skořice, pepř, sůl