Suroviny pro 11
11
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 319 kJ / 3 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,83 g |
Tuky | 175,31 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 355,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.
Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál.
Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačku.
Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče. Krok 3: Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici. Krok 4: Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 5: Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť.
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.
Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál.
Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačku.
Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče. Krok 3: Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici. Krok 4: Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 5: Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť.
Zveřejněno 16. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyRD
Moje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyRD
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 11 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na slanině
poirotka před 6 minutami
Čajová kolečka
sarik před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 9 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 9 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 10 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 10 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 10 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
mandle,
voda,
šlehačka ke šlehání,
mascarpone,
salko karamelové,
marmeláda,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
mandle mleté,
citron
Komentáře (1)