Hrušková povidla na frgále
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat mnoha způsoby, ale měkké a šťavnaté hrušky s krátkou trvanlivostí je nejlepší zpracovat do povidel. Připravte si s námi tato jednoduchá hrušková povidla, která voní skořicí a hřebíčkem a oblíbenou náplň do koláčů budete mít vždy při ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 893 kJ / 2 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,57 g |
| Tuky | 5,80 g |
| Vláknina | 61,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 538,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Moje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 49 minutami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Dýňový chlebíček
Přidáno před 2 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 2 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 9 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 14 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 15 hodinami
Suroviny:
skořice,
ocet,
hruška,
koření hřebíček,
cukr krupice
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
TIP: vypečený "karamel" z hrušek a koření jsem slila do dvou skleněných lahviček a používáme jej jako přeliv na buchtu, zmrzlinu nebo palačinky
Já je melu a pak ještě projedu el. pasírovačem, ale to už je moje rozmazlenost.
Na frgále se sice hrušková povidla dávají...
No, ale náplň na FRGÁLE se připravuje z rozvařených SUŠENÝCH hrušek, že