Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 336 kJ / 4 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,45 g |
| Tuky | 2,88 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80,06 g |
| Sůl | 200,19 g |
| Sacharidy | 1 098,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15 minut, než se vyvaří voda a pak necháme ještě asi 10 minut odpočinout.
Krok 2: Připravíme rozvar na rýži: Všechny ingredience smícháme v kastrůlku, necháme zahřát, než se vše rozpustí, a ještě horké přidáme do rýže.
Na 500 g rýže jen 100 ml (maximálně 150 ml), podle chuti. Mícháme zlehka, nesmí nám vzniknout kaše, ale nadýchaná rýže. Krok 3: Rohožku na sushi obalíme potravinářskou fólií, aby se neušpinila, a řasu rozstřihneme napůl (vše ve fotogalerii).
Na řasu dáme na maki sushi do 2/3 rýži, na ní např. lososa a pevně zamotáme. Rolku krájíme na stejné díly (1 rolka = 8 ks).
Na uramaki sushi se dává rýže na celou polovinu a otočí se. Náplň se dává na řasu a pak stejný postup. Zamotat a nakrájet (viz. Foto). Krok 4: Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.
Na 500 g rýže jen 100 ml (maximálně 150 ml), podle chuti. Mícháme zlehka, nesmí nám vzniknout kaše, ale nadýchaná rýže. Krok 3: Rohožku na sushi obalíme potravinářskou fólií, aby se neušpinila, a řasu rozstřihneme napůl (vše ve fotogalerii).
Na řasu dáme na maki sushi do 2/3 rýži, na ní např. lososa a pevně zamotáme. Rolku krájíme na stejné díly (1 rolka = 8 ks).
Na uramaki sushi se dává rýže na celou polovinu a otočí se. Náplň se dává na řasu a pak stejný postup. Zamotat a nakrájet (viz. Foto). Krok 4: Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.
Zveřejněno 27. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sushi (recept + fotopostup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41m6
Moje poznámka
Sushi (recept + fotopostup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41m6
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Suroviny:
rýže sushi,
rýže,
cukr,
sůl,
ocet rýžový,
losos,
tuňák,
avokádo,
okurka čerstvá,
krabí tyčinky,
řasa nori
Komentáře (4)