Gunkan sushi

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 1 hod. 10 ks Ryby 1 názor

Suroviny

100 g sushi rýže
1 lžíce rýžového octa
½ lžíce cukru
¼ lžičky soli
2 plátky nori řasy
80 g kaviáru z lososa nebo létajících ryb
okurka
wasabi pasta
nakládaný zázvor
sójová omáčka
popř. wasabi pasta k podávání
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom zalijte rýži vodou a nechte 30 minut nabobtnat.

  2. Rýži slijte a vložte do hrnce, zalijte cca 170 ml vody, přiklopte a přiveďte k varu. Vařte zprudka 1-2 minuty. Poté ztlumte na minimum a vařte ještě asi 10 minut. Uvařenou rýži odklopte, překryjte utěrkou a nechte 10 minut vychladnout.

  3. Ocet smíchejte se solí a cukrem a prohřejte, neustále míchejte, dokud se nerozpustí.

  4. Rýži přesypte do mísy a zalijte octovou směsí, promíchejte a nechte zcela zchladnout.

  5. Nori řasu nastříhejte na pruhy silné 3 cm. Okurku nakrájejte na slabé plátky a okraje odkrájejte od středu, abyste vytvořili ozdobné plátky.

  6. Navlhčete si ruce vodou, z rýže tvarujte oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm. Jeden by měl vážit asi 25 g. Ze shora lehce potřete váleček wasabi pastou. Proužek řasy na jedné straně navlhčete, aby přilnul při obtočení k řase z druhé strany. Váleček obtáčejte řasou položený na podložce. Do vzniklého prostoru navrstvěte kaviár, ozdobte okurkou.

Poznámka

Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/gungan-sushi/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gunkan sushi

Tématické fráze: sušhi recept podávání sushi recept recept na sushi