

Cuketový makovec
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- sůl
- citronová šťáva
- 1,5 hrnku mletého máku
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 4 vejce
- 1,5 cukru krystal
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 100 g zakysané smetany
- 2 lžičky holandského kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- pár kapek vanilkové esence
- máslo
- hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy receptu
Cuketu škrabkou oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme do misky na hrubém struhadle, posolíme špetkou soli, pokapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme "vypotit".
Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalým přiléváním zašleháme olej, poté smetanu a mléko. Přidáme esenci. Vypocenou cuketu mírně ještě vymačkáme a všechnu tekutinu zamícháme do těsta.
Ovesné vločky v mixéru rozmixujeme a smícháme všechny sypké suroviny (mák, mouka, vločky, kakao, skořice, kypřidla). Tuto směs vmícháme do tekuté směsi z vajec a nakonec vmícháme i nastrouhanou cuketu.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Já pekla 50 minut, zkoušíme špejlí, zda na ni těsto neulpívá.
Poznámka od kuchařky
Foto mobilem - kvalita mizerná. :/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketový makovec
-
Vynikajici, krasne vlacna buchta. Pred chvili upeceno a uz skoro neni
-
Určitě vyzkoušim
-
výborná buchtička.dnes upečeno.vláčná a nedusí :).akorát jsem dala místo zakysané smetany bílý jogurt. doporučuji :)
-
to bude dobré a hezky vláčné
-
+5
-
příjemný recept - bude se brzo hodit, cukety dorůstají a nestačíme je smažit jen tak....brzy budu hledat, co s nimi.
-
o víkendu vyzkouším,vypadá výborně
snad tak i chutná.cuketové bucty peču s makem jsem ještě nezkoušela,a mák miluji