Rýžové bezlepkové noky a "čína" z Jidášova ucha (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 011 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,32 g |
| Tuky | 4,12 g |
| Vláknina | 16,51 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,95 g |
| Sůl | 12,30 g |
| Sacharidy | 259,50 g |
Postup přípravy
Rýži se solí doléváme v misce vodou a mícháme do konzistence řídkého pudinku. Zakryjeme fólií, vložíme do vodní lázně a vaříme cca půl hodiny. Po uvaření zpracujeme paličkou na maso na vále (Asijští profíci do uvařeného těsta buší ve dvou palicemi.). Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme noky. Krok 2: Houbová směs:
Houby namočíme do studené vody na 10-20 minut. Scedíme a nakrájíme na nudličky, tvrdé části odstraníme. Pokrájíme i pórek a cibuli. Mrkev nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, až se rozvoní, dosypeme houby, pórek, mrkev. Osolíme, přidáme cca půl KL chilli pasty, zastříkneme sójovou omáčkou, lehce podlijeme a 15 minut podusíme. V malém množství studené vody rozmícháme půl PL škrobu a směs zahustíme. Zahušťujeme postupně, ať nezahustíme příliš. Ochutnáme, dosolíme, necháme přejít lehkým varem.
Zveřejněno 17. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové bezlepkové noky a "čína" z Jidášova ucha (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nErD
Moje poznámka
Rýžové bezlepkové noky a "čína" z Jidášova ucha (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nErD
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 28 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezpracný perník
Fitulka před 13 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 34 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 52 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka rýžová,
sůl,
voda,
jidášovo ucho,
mrkev,
pórek,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
pasta chilli,
škrob
Komentáře (1)