Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

zizala Kuchařka:

4 porce Polévky 5 názorů

56

Suroviny

Zmrzlina:
200 g tekuté smetany ke šlehání
80 g strouhaného parmezánu
Bazalkový olej:
bazalka
olivový olej
sůl, pepř
1-2 stroužek česneku
Polévka:
1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro)
sůl, pepř
studená voda, případně i led
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme zmrzlinu. Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve zmrzlinovači nebo nalijeme do nádobky, vložíme do mrazničky a během mrznutí několikrát prošleháme, aby hmota byla hezky nadýchaná.

  2. Omytou a osušenou bazalku rozmixujeme spolu s oloupaným česnekem a olejem na jemno, ochutíme solí a pepřem.

  3. Passatu naředíme vodou, ochutíme solí a pepřem, případně přidáme led.

  4. Do misky nalijeme polévku, pokapeme bazalkovým olejem a doplníme nočky vykrájenými ze zmrzliny. Podáváme ihned.

Poznámka

Ideální do horkých dnů :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo