Ryba s omáčkou z medvědího česneku
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované filety jsou doplněny jemnou, ale aromatickou omáčkou z medvědího česneku a smetany.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 581 kJ / 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,86 g |
| Tuky | 30,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 272 mg |
| Sodík | 281 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nahrubo nakrájený medvědí česnek. Zalijeme vínem nebo citronovou šťávou, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Poté česnek rozmixujeme.
Krok 2: Přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme povařit, dokud omáčka nezhoustne. Poté v ní necháme rozpustit máslo a promícháme.
Krok 3: Filety ryb obalíme ve směsi hladké mouky a papriky a z obou stran ji orestujeme na oleji.
Krok 4: Rybu podáváme s omáčkou z medvědího česneku a brambory.
Zveřejněno 26. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s omáčkou z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Z6n
Moje poznámka
Ryba s omáčkou z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Z6n
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 22 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 47 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 51 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 52 minutami
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 59 minutami
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 2 hodinami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 4 hodinami
Suroviny:
filet z ryb,
česnek mědvědí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
máslo,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)