Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 107 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,86 g |
Tuky | 15,42 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 10,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.
Krok 2: Očistíme zeleninu a houby namočíme do vody. Mrkev nakrájíme šikmo na tenké plátky a ty pak na tenké nudličky, jarní cibulku též pokrájíme šikmo (vzniknou jakoby kosočtverce). Houby slijeme a pokrájíme do kříže na 4 menší kousky.
Krok 3: Opečené kosti, výpek, kuřecí prsa a pytlíček s kořením vložíme do hrnce se studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme zlehka probublávat aspoň 2 hodiny.
Krok 4: Jakmile se nám vývar zbarví krásně do tmava a rozvoní se koření, přecedíme vývar do druhého hrnce přes jemné plátno a kuřecí prsa dáme stranou, aby vychladla.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Moje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 6 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 22 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 32 minutami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 52 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 1 hodinou
Segedínský guláš
Pavluska75 před 1 hodinou
Řecká musaka
Olina3 před 5 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 5 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 6 hodinami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 15 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
badyán,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
voda,
mrkev,
cibulka jarní,
houby,
vejce,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
cukr,
sůl
Komentáře (3)
Edit: Dopsáno
( Ale chutnala by mi, kousíček chilli papričky a bez bambusu....)