Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 428 kJ / 1 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,69 g |
Tuky | 56,42 g |
Vláknina | 33,90 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 172,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře řádně omyjeme, osušíme a osolíme jak na povrchu, tak zevnitř. Následně kuře rovnoměrně posypeme kmínem i majoránkou ze všech stran. Pod kůži na prsou vložíme 2 silnější plátky másla a do dutiny kuřete vložíme jedno celé, neloupané jablko. Druhé jablko zbavíme slupky, jadřince a stopky, pokrájíme ho na tenčí plátky a pokryjeme s nimi dno pekáče.
Krok 2: Do pekáče vložíme připravené kuře prsíčky dolů, podlijeme vodou, vložíme zbylé dva silnější plátky másla a pečeme v troubě při 180-200°C. Kuře nezapomeneme pravidelně podlévat, aby se nevysušilo.
Krok 3: Po hodině pečení kuře z trouby vyjmeme, otočíme ho prsíčky nahoru a pečeme opět hodinu při stejné teplotě, dokud kuře nezíská krásně zlatou barvu. Nezapomeneme na pravidelné polévání masa výpekem.
Krok 4: S blížícím se koncem pečení připravíme karamelizovaná jablka.
Jablka zbavíme slupky, jadřince i stopky, překrojíme je na půl a pokrájíme na větší kostky (plátky by se rozpadaly).
V pánvi rozpustíme máslo. Do rozpáleného másla začneme za stálého míchání přisypávat cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Když se cukr rozpustí, přidáme do něj lžíci citronové šťávy a pokrájená jablka, mícháme a obalujeme kousky karamelem. Dbáme, aby se karamel nespálil. Krok 5: Kuře máme upečené a nyní se pustíme do omáčky.
Vezmeme rendlík, ve kterém necháme rozpustit máslo. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a na másle opečeme do zlatavé barvy. Poté k cibuli slijeme obsah pekáče, ve kterém se kuře peklo, a přivedeme k varu. Z trochy mouky a vody připravíme hladkou jíšku, tzv. ameriku, kterou do omáčky vléváme po troškách za stálého míchání, dokud nebudeme s hustotou spokojeni. Dochutit můžeme cukrem či solí. Krok 6: Na porci dáváme jeden kus masa (stehno, prso,...), zhruba dvě lžíce karamelizovaných jablek i s karamelem a trochu omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým či batátovým pyré.
Jablka zbavíme slupky, jadřince i stopky, překrojíme je na půl a pokrájíme na větší kostky (plátky by se rozpadaly).
V pánvi rozpustíme máslo. Do rozpáleného másla začneme za stálého míchání přisypávat cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Když se cukr rozpustí, přidáme do něj lžíci citronové šťávy a pokrájená jablka, mícháme a obalujeme kousky karamelem. Dbáme, aby se karamel nespálil. Krok 5: Kuře máme upečené a nyní se pustíme do omáčky.
Vezmeme rendlík, ve kterém necháme rozpustit máslo. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a na másle opečeme do zlatavé barvy. Poté k cibuli slijeme obsah pekáče, ve kterém se kuře peklo, a přivedeme k varu. Z trochy mouky a vody připravíme hladkou jíšku, tzv. ameriku, kterou do omáčky vléváme po troškách za stálého míchání, dokud nebudeme s hustotou spokojeni. Dochutit můžeme cukrem či solí. Krok 6: Na porci dáváme jeden kus masa (stehno, prso,...), zhruba dvě lžíce karamelizovaných jablek i s karamelem a trochu omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým či batátovým pyré.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře á la kachna s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z202
Moje poznámka
Kuře á la kachna s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z202
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 14 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 14 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 9 minutami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 27 minutami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 30 minutami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 31 minutami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 34 minutami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 3 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 3 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 10 hodinami
Suroviny:
kuře,
jablko,
kmín celý,
majoránka sušená,
máslo,
voda,
sůl,
jablko,
cukr krystal,
máslo,
šťáva citronová,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
voda
Komentáře (6)
P.S. doporučuji nahlédnout na možnost starší verze receptu a kouknout co moderátorka opravila podle pravidel