Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)
Receptů co udělat z kedlubny je opravdu mnoho. Za pomocí remosky můžete připravit kedlubny plněné mletým masem, posypané sýrem, zapečené dozlatova. Podáváme s tousty nebo různě upravenými bramborami.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 950 kJ / 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,90 g |
Tuky | 46,56 g |
Vláknina | 29,76 g |
Cholesterol | 614 mg |
Sodík | 474 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 51,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny oloupeme a uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě 10 minut. Poté seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Na oleji na pánvi zpěníme cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání osmahneme do hněda.
Krok 4: Mezitím vršky kedluben jemně pokrájíme, pak je smícháme s osmahnutým masem, vejci, nasekanou petrželkou, oreganem a směsí naplníme vydlabané vnitřky kedluben.
Krok 5: Mísu remosky lehce vymažeme máslem a vložíme kedlubny. Posypeme sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a zapečeme je 10 minut. Podáváme s tousty, bagetkou, nebo různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 2. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gw6r
Moje poznámka
Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gw6r
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 8 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 3 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 4 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 5 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 6 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 9 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
maso mleté,
vejce,
cibule,
česnek,
sýr nastrouhaný,
petrželka,
máslo,
olej,
koření oregáno,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)