Plněné kedlubny

tejaja Kuchařka:

Zeleninová jídla 1 názor

32

Suroviny

6 mladých bílých kedluben
500 g mletého masa
100 g rýže
1 vejce
sůl
pepř
3 dl mléka
4 lžíce hladké mouky
ocet
cukr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek.

  2. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny.

  3. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min, dokud nejsou kedlubny měkké.

  4. Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.
    Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.

Poznámka

Plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněné kedlubny

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, vida, co jsem tady našla!:-O Jen vědět, kdy jsou ty kedlubny přesně vhodné na to, aby se daly vydlabat. To bych určitě prubla!:-p Myslím, že i s bramborem by to nebylo špatné, ale knedlíky máme taky moc rádi. Beru to podle toho, že fazolové lusky na smetaně mám ráda s bramborama a tohle mi příjde, že by to mohlo být podobné. Ukládám a vyzkouším!;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo