Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 843 kJ /
1 158 kcal
Bílkoviny43,81 g
Tuky37,87 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy150,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a naložíme do připravené marinády na 1-2 dny. Krok 2: Poté maso vytáhneme půl hodiny předem. Obalíme ve strouhance, pořádně přitlačíme a pak vložíme do rozšlehaných vajec. Ihned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z obou stran dozlatova. Krok 3: Brambory oloupeme a uvaříme se solí do měkka. Po uvaření slijeme vodu. Krok 4: Do horkých brambor dáme máslo a nakrájenou pažitku nebo petrželku. Zaklopíme poklicí a pořádně protřepeme, aby se brambory pořádně máslem a bylinkami obalily. Krok 5: Brambory podáváme s usmaženými řízky a zeleninovým salátem.

TIP: Oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 1. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ARMz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ARMz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krkovicku mame radi na vsechny zpusoby i rizky.:yes:toprecepty.cz<3:-K

Marie Svarcova: Maruško děkuji..:-K

casino: Děkuji vám, u nás je to hodně oblíbené i třeba s pórkem..a máslo podle chuti.;-)

casino: no toto:-O oni neznaji "třepane" brambory? Je to tady snad někde jako samostatný recept...toho másla si bramborky dají i docela dost a je to moooc dobre:yes:

No, pro mou maličkost je novum to podávání brambor:-O
Mám na mysli to třepání
Musím vbrzku vyzkoušet :-)
Edit:
Zatím dnes se sekaným libečkem...
Taky velká dobrota:-)

:yes::yes::yes: opět skvělý recept <3 mám ráda maso naloženmé 2 dny :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, jogurt bílý, olej, hořčice, česnek, sůl, pepř mletý, strouhanka, vejce, sádlo, brambory, máslo, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu