Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 843 kJ / 1 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,81 g |
| Tuky | 37,87 g |
| Vláknina | 26,90 g |
| Cholesterol | 656 mg |
| Sodík | 505 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 150,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a naložíme do připravené marinády na 1-2 dny.
Krok 2: Poté maso vytáhneme půl hodiny předem. Obalíme ve strouhance, pořádně přitlačíme a pak vložíme do rozšlehaných vajec. Ihned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z obou stran dozlatova.
Krok 3: Brambory oloupeme a uvaříme se solí do měkka. Po uvaření slijeme vodu.
Krok 4: Do horkých brambor dáme máslo a nakrájenou pažitku nebo petrželku. Zaklopíme poklicí a pořádně protřepeme, aby se brambory pořádně máslem a bylinkami obalily.
Krok 5: Brambory podáváme s usmaženými řízky a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 1. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ARMz
Moje poznámka
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ARMz
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 13 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 3 hodinami
Margot kuličky
Junys před 3 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 3 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 4 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 5 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 6 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 6 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 6 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
olej,
hořčice,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
vejce,
sádlo,
brambory,
máslo,
sůl,
pažitka
Komentáře (7)
Mám na mysli to třepání
Musím vbrzku vyzkoušet
Edit:
Zatím dnes se sekaným libečkem...
Taky velká dobrota