Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,27 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 23,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 5,84 g |
Sacharidy | 55,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.
Krok 2: Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.
Zveřejněno 11. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Moje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 5 minutami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 8 minutami
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 2 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
ředkvičky,
česnek,
špek,
houby sušené,
voda,
sůl mořská,
jíška,
petrželka,
tymián čerstvý,
nať celerová,
libeček čerstvý,
sůl mořská
Komentáře (1)