Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka s houbami II

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min I s přípravou surovin

90 min (90 min příprava, I s přípravou surovin)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 381 kJ /
330 kcal
Bílkoviny11,27 g
Tuky1,79 g
Vláknina23,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,40 g
Sůl5,84 g
Sacharidy55,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente. Krok 2: Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.

Zveřejněno 11. 6. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Polévka je dělaná na bezlepkový způsob, proto bezlepková jíška, ale samozřejmě se dá udělat nejprve klasická jíška z mouky a teprve poté začít s vařením brambor atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka s houbami II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2O4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka s houbami II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2O4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer, ředkvičky, česnek, špek, houby sušené, voda, sůl mořská, jíška, petrželka, tymián čerstvý, nať celerová, libeček čerstvý, sůl mořská

Přidat fotografie receptu