Bramboračka s houbami II

Polévky Doba přípravy: 90 minut příprava , I s přípravou surovin 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 90 minut příprava , I s přípravou surovin 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

4 střední brambory
3 mrkve
1 petržel
1/2 malého celeru
3 ředkvičky
1 stroužek česneku
malý kousek kůže od špeku (pro příchuť, ale můžeme vynechat)
hrst sušených hub
1,5 l vody
1 lžička mořské soli
suchá bezlepková jíška
Koření:
1 lžička čerstvé petrželky
1 lžička čerstvého tymiánu
1 lžička majoránky
1 PL celerové natě
1 lžička čerstvého libečku
mořská sůl pro případné dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.

  2. Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.

Poznámka od kuchařky

Polévka je dělaná na bezlepkový způsob, proto bezlepková jíška, ale samozřejmě se dá udělat nejprve klasická jíška z mouky a teprve poté začít s vařením brambor atd.

Komentáře k receptu Bramboračka s houbami II

K receptu nejsou žádné komentáře.