Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 34,42 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,86 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 94,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Moje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
citron,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
tymián,
povidla švestková,
perníčky,
sůl,
rozinky,
šťáva citronová,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (2)