Papriková bramboračka s řapíkatým celerem

Danca Kuchařka: Danca

Polévky 15 názorů

Suroviny

1 cibule (dala jsem červenou)
2 polévkové lžíce sádla
kousek pikantní klobásy (zde chorizo)
1 mrkev
3-4 řapíky celeru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky ( nemusí být, ale kdo má rád hodně pikantní chuť, tak ji určitě přidá :-))
2 polévkové lžíce hladké mouky
3-4 střední brambory
sůl
stroužek česneku
voda nebo vývar (cca 1,5l)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  2. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme ji.

  3. Po chvíli přidáme klobásu a společně smažíme, až klobása začne pouštět tuk.

  4. Mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, řapíkatý celer pokrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Opět chvíli restujeme, potom přidáme kmín a mletou papriku, zamícháme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání mouku prosmahneme.

  5. Přilijeme vodu nebo vývar, vložíme na menší kostičky nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni nejméně 20 minut. Ke konci polévku dochutíme česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Papriková bramboračka s řapíkatým celerem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Danuško u nás doma by jsi s touhle dobrotou zaručeně uspěla:-p:yes::-K
    Dělávám také s řapíkatým celerem,jen navíc přidávám rajčatovou šťávu:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Podobnym typem polevek se doma vzdy zavdecim, s pecivem je to prima zimni vecere:yes:.Tak dnes u nas...:-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino: casino, jste asi drobet pomýlené;-) Do BRAMBORAČKY celer samozřejmě dávám,jestli vy ne,-vaše chyba;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    No surovinami se teda určitě víc blíží gulášovce než bramboračce, ale dobrá dozajista bude:yes:

    Odpovědět

  • satan satan

    vyzkoušeno dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    casino: no comment. Od Vás bych snad ani jinou reakci nečekala...:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    casino: casino - píšu, že ji dělám podobně a že jí jen u nás doma " gulášovka " říkáme, ne že to gulášovka je:-). Používám spíš kořenovou zeleninu / nebo taky žádnou:-D /. Zkrátka jak kdy;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    maris: jarda Kadic:
    ...fakt dáváte do gulášovky, ať takový či jiný, celer?:-O

    Danca:
    ...na názvu samozřejmě záleží! Sice až v první řadě, ale záleží:-D
    ...a že je to dobrota? Tak určitěěě...:-D Nebo sem snad někdo dává rcp o ktrerých si to nemyslí:-O

    Odpovědět

  • maris maris

    Danca: no to máš pravdu - dobrá je, to ano:-p:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Danca, maris::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    maris: myslím, že na názvu až tak nezáleží, hlavně, že je to dobrota..a to teda je!:-p:-p:-D:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    maris: jarda Kadic: :-D je gulášové hodně podobná, ale já do "gulášovky" taky dávám maso

    Odpovědět

  • maris maris

    jarda Kadic: já vím, že do gulášové patří maso;-), tady je místo něho klobása, není to správný název, ale my jí tak doma říkáme:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Taky si jí občas uděláme,jen ještě dáváme česnek.A když je čerstvý chleba-:-p:-p:-p:-p gulášová je podobna,ale do ní dáváme maso:yes: teď koukám,že jsem blbě četl,taky dáváš česnek:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Vařím hodně podobně, ale říkáme jí gulášová;-):-D, je moc dobrá:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: bramboračka gulášová vaříme s řapíkatým celerem polévka papriková bramboračka bramboračka s mletou paprikou co se dává k bramboračka dává se do bramboračky sladká paprika smoothie s kořenovou petrželí bramboračka s susenymi hříbky gulasova bramboracka chleba s celerem recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít