Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 111 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,50 g |
Tuky | 6,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme do změknutí masa (cca 3 hodiny).
Krok 2: V jiném hrnci rozehřejeme kousek másla a přidáme celý protlak. Následně postupně přidáváme naběračkou vývar z masa. Do omáčky nastrouháme celý perník a provaříme. Omáčku dochutíme dle libosti cukrem, solí, kečupem a skořicí a přidáme smetanu na zjemnění. Do omáčky vložíme maso a celou skořici a alespoň 10 minut provaříme. Skořici vyndáme a můžeme omáčku servírovat.
Zveřejněno 22. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Moje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 16 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 37 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
protlak rajčatový,
perník na strouhání,
smetana 33%,
cibule,
máslo,
skořice mletá,
kečup sladký,
cukr,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
olej olivový
Komentáře (1)