Zelňačka zahuštěná čočkou a vločkami

mika59 Kuchařka: mika59

Polévky 0 názorů

Suroviny

kysané zelí (měla jsem sterilované 670 g)
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
1 mrkev
3-4 brambory
3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce červené čočky
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce sádla
hrst sušených hub
vývar nebo voda 1,5-2 l
kmín
sůl
pepř
bobkový list
cukr dle kyselosti zelí
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme česnek, mrkev na kostičky a suché houby s kmínem. Společně opékáme asi 2 minutky a zasypeme paprikou.

  2. Po zamíchání vše zalijeme vývarem a přidáme čočku, vločky a brambory na kostičky. Osolíme, okořeníme a vaříme cca 8-10 minut. Vlijeme zelí i s nálevem a vaříme do změknutí. Nakonec dochutíme.

Poznámka

Zelí ve skle bývá měkčí než třeba ze sáčku, tak se nemusí dlouho vařit. Pokud budete mít zelí tvrdé, je dobré ho povařit zvlášť, v malém množství vody do měkka a nakonec spojit se základem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňačka zahuštěná čočkou a vločkami

K receptu nejsou žádné komentáře.