Zelňačka zahuštěná čočkou a vločkami

Suroviny

kysané zelí (měla jsem sterilované 670 g)
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
1 mrkev
3-4 brambory
3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce červené čočky
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce sádla
hrst sušených hub
vývar nebo voda 1,5-2 l
kmín
sůl
pepř
bobkový list
cukr dle kyselosti zelí

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme česnek, mrkev na kostičky a suché houby s kmínem. Společně opékáme asi 2 minutky a zasypeme paprikou.

  2. Po zamíchání vše zalijeme vývarem a přidáme čočku, vločky a brambory na kostičky. Osolíme, okořeníme a vaříme cca 8-10 minut. Vlijeme zelí i s nálevem a vaříme do změknutí. Nakonec dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Zelí ve skle bývá měkčí než třeba ze sáčku, tak se nemusí dlouho vařit. Pokud budete mít zelí tvrdé, je dobré ho povařit zvlášť, v malém množství vody do měkka a nakonec spojit se základem.

Komentáře k receptu Zelňačka zahuštěná čočkou a vločkami