Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

21. 8. 2014 18:10

Suroviny

Porce: 4 velké porce

Nutriční hodnoty

Energie2 589 kJ / 619 kcal
Bílkoviny20,78 g
Tuky12,91 g
Vláknina17,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy96,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-)

Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť.

Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-)

Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

aanet3

22. 8. 2014 14:34

:-):yes: cuketu fakt můžu :-p

hanes24

22. 8. 2014 08:04

Kupuju jenom mladé cukety a z těch mně nikdy nic nezbude, nicméně určitě super a bod je tam!:yes::-)):-));-)

tejaja

21. 8. 2014 22:27

Anna Kocikova: A je to jasné, díky za vysvetlenie. Dužina je to, čo jeme, to, čo vačšina ľudí vyhadzuje, sú semená. Ja z nich varím polievku.;-) ;-)

Anna Kocikova

21. 8. 2014 21:30

Ivana79:Ivanko,už jsem to v surovinách doplnila:-)Ta dužina byla taková"zavádějící":-8

Ivana79

21. 8. 2014 21:00

Tiež som najprv nevedela či dobre rozumiem :-O ale bola by som moc zvedavá aké to môže byť z tej dužiny :-)Neviem či tam v záhrade ešte taká väčšia tekvica je :-/

Anna Kocikova

21. 8. 2014 20:44

ivulinka:Ale je:-K
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsat:-8Ale pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu není:-)Takže Terezčin dotaz byl na místě:yes:

Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla:-8
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá:-)

ivulinka

21. 8. 2014 20:38

Anna Kocikova: nemáš zač děkovat:-K

Anna Kocikova

21. 8. 2014 20:33

ivulinka:Ivanko,děkuji za doplnění...líp bych to nepopsala:yes::-*

Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci:-)

ivulinka

21. 8. 2014 20:25

tejaja: já si myslím, že jde o ten houbovitý, měkký střed, ve kterém se později vyskytují semena;-)

tejaja

21. 8. 2014 20:21

Anička, nerozumiem 1.vete v poznámke. Dužinu predsa konzumujeme, na akýkoľvek sposob, ak vyhodím dužinu, čo mi ostane, šupka, semená ? Asi nerozumiem :-8

Hell.

21. 8. 2014 20:01

Aničko, semena musím asi vybrat, viď... :-(

Anna Kocikova

21. 8. 2014 19:56

ivulinka:Děkuji:-K
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku měla;-):-))Ale nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradl:-SPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechal:-)Takže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky:-)

Dani díky:-K:-KJá chci také s koprem:-D

Danca

21. 8. 2014 19:53

Já taky s koprem, prosíím ;-):-D:yes::-K

ivulinka

21. 8. 2014 19:44

Další nápad jak zužitkovat nadúrodu cuket, Aničko, já bych použila kopr a tobě posílám bod:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: cuketová omáčka cuketová omáčka s koprem zahuštění omáček co s duzinou z cukety zahuštēní omáčky cuketou cuketa omáčka zelí polevka s cuketove duziny přílohové omacky krémová omáčka z cukety cuketova omacka ke spagetam kremová cuketová omáčká omáčka z cukety omáčky zahuštěné zeleninou suroviny k zahuštění jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido cuketová émáčka s koprem omáčka zahuštěná zeleninou co s cuketovou dužinou zeleninova omacka z cuket a dyni omáčky z cuket

Suroviny: cuketa, voda, pažitka, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda

TopRecepty.cz

Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq8M