Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Suroviny
Porce: 4 velké porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,78 g |
Tuky | 12,91 g |
Vláknina | 51,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 96,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-)
Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť.
Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-)
Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2014 14:34
cuketu fakt můžu
22. 8. 2014 08:04
Kupuju jenom mladé cukety a z těch mně nikdy nic nezbude, nicméně určitě super a bod je tam!
21. 8. 2014 22:27
Anna Kocikova: A je to jasné, díky za vysvetlenie. Dužina je to, čo jeme, to, čo vačšina ľudí vyhadzuje, sú semená. Ja z nich varím polievku.
21. 8. 2014 21:30
Ivana79:Ivanko,už jsem to v surovinách doplnilaTa dužina byla taková"zavádějící"
21. 8. 2014 21:00
Tiež som najprv nevedela či dobre rozumiem ale bola by som moc zvedavá aké to môže byť z tej dužiny Neviem či tam v záhrade ešte taká väčšia tekvica je
21. 8. 2014 20:44
ivulinka:Ale je
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
21. 8. 2014 20:38
Anna Kocikova: nemáš zač děkovat
21. 8. 2014 20:33
ivulinka:Ivanko,děkuji za doplnění...líp bych to nepopsala
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
21. 8. 2014 20:25
tejaja: já si myslím, že jde o ten houbovitý, měkký střed, ve kterém se později vyskytují semena
21. 8. 2014 20:21
Anička, nerozumiem 1.vete v poznámke. Dužinu predsa konzumujeme, na akýkoľvek sposob, ak vyhodím dužinu, čo mi ostane, šupka, semená ? Asi nerozumiem
21. 8. 2014 20:01
Aničko, semena musím asi vybrat, viď...
21. 8. 2014 19:56
ivulinka:Děkuji
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
21. 8. 2014 19:53
Já taky s koprem, prosíím
21. 8. 2014 19:44
Další nápad jak zužitkovat nadúrodu cuket, Aničko, já bych použila kopr a tobě posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 31 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 13 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: cuketová omáčka cuketová omáčka s koprem zahuštění omáček co s duzinou z cukety zahuštēní omáčky cuketou cuketa omáčka zelí polevka s cuketove duziny přílohové omacky krémová omáčka z cukety cuketova omacka ke spagetam kremová cuketová omáčká omáčka z cukety omáčky zahuštěné zeleninou suroviny k zahuštění jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido cuketová émáčka s koprem omáčka zahuštěná zeleninou co s cuketovou dužinou zeleninova omacka z cuket a dyni omáčky z cuket
Suroviny: cuketa, voda, pažitka, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda
Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
14 názorů