Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 6,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor oloupeme a dáme do polévky vcelku, jen do něj uděláme několik zářezů (jde o to, abychom ho mohli z hotové polévky snadno vyndat, až se připlete do některého talíře). Chilli papričky rozkrojíme, vyndáme z nich semínka a papričky pak posekáme na jemno. Přidáme do polévky, přiklopíme pokličkou našikmo a necháme vařit.
Krok 2: Od chvíle, kdy se polévka začne vařit, počítejme klidně hodinu mírného varu. Pak přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na šikmá kolečka. Po dalších deseti minutách přidáme pórek nakrájený na šikmá kolečka a žampiony, pokrájené na tenké plátky.
Krok 3: Vaříme ještě 7 minut, pórek i houby by měly zůstat křupavé (pokud máme enoki, dáme je do polévky až těsně před koncem).
Krok 4: Pak vyndáme skelety a vykrájíme z nich hezké větší kousky masa - ty dáme zpátky do polévky. Ochutnáme, zda není třeba přisolit či nějak dokořenit. Přivedeme polévku znovu k varu, vmícháme tenká kolečka ze zelené části jarní cibulky a můžeme servírovat. Z talíře, do kterého se dostal zázvor, ho nezapomeneme vylovit.
Zveřejněno 3. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dp75
Moje poznámka
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dp75
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 17 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
sůl,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koriandr sušený,
koření kari,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
pórek,
podravka,
žampióny,
cibulka jarní
Komentáře (1)