Linecké
Cukroví z lineckého těsta slepované marmeládou patří neodmyslitelně k českým Vánocům. Nemusíte ale s jeho přípravou čekat jen na Vánoce. Můžete si ho dát ke kávě nebo čaji i kdykoli jindy během roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 347 kJ / 3 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,72 g |
Tuky | 237,30 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 380,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přisypeme cukr, přidáme máslo, žloutky, prášek do pečiva a nastrouhanou citronovou kůru.
Krok 3: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet.
Krok 4: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z rozváleného těsta vykrajujeme pomocí vykrajovátek jednotlivé tvary a poklademe je na plech.
Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do růžova, zhruba 15 minut.
Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.
Zveřejněno 15. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wkln
Moje poznámka
Linecké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wkln
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 11 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 15 minutami
Míša pohár
projach před 35 minutami
Mátový sirup
Olympus před 53 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 56 minutami
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Opékané brambory s brynzou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Helenaw před 1 hodinou
Knedlíky z hrnečku
Xsaxana před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
žloutek,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
marmeláda
Komentáře (2)