Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 794 kJ / 3 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,32 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 21,35 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 518,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suché ingredience dobře promícháme.
Krok 2: Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak vlijeme do suché směsi.
Krok 3: Promícháme a vlijeme do pekáče o velikosti 35 x 25 cm, který vyložíme pečícím papírem.
Krok 4: Těsto rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. podle potřeby, špejlí zkusíme, zda je perník hotový. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 10. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Moje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Nejnovější recepty
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 22 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 minutou
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 30 minutami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 56 minutami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 57 minutami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 2 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 2 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Vlasti80 před 6 hodinami
Angreštový nadýchaný koláč
ivetdvorak před 7 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do perníku,
kakao,
skořice mletá,
koření do perníku,
vejce,
olej,
mléko,
med
Komentáře (4)