Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 794 kJ / 3 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,32 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 21,35 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 518,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suché ingredience dobře promícháme.
Krok 2: Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak vlijeme do suché směsi.
Krok 3: Promícháme a vlijeme do pekáče o velikosti 35 x 25 cm, který vyložíme pečícím papírem.
Krok 4: Těsto rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. podle potřeby, špejlí zkusíme, zda je perník hotový. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 10. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Moje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Nejnovější recepty
Smaženice
Přidáno před 13 hodinami
Květákový řízek
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové čatní
Andyna 777 před 41 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
michaelatomastikova999 před 43 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Fiki1 před 1 hodinou
Banánová vláčná bábovka
tronickovaj před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Denuli před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Dreamer_Mike před 3 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Sarastro před 3 hodinami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
xlindadivis před 9 hodinami
Jednoduchý piškotový korpus
HanaOrlova před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do perníku,
kakao,
skořice mletá,
koření do perníku,
vejce,
olej,
mléko,
med
Komentáře (4)