Dušená krkovička v šunkovaru
Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a poté ji uvaříme v šunkovaru. Po vychladnutí pak můžeme koštovat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 258,70 g |
| Tuky | 135,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 624 mg |
| Sodík | 9,91 g |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Do jednoho litru převařené a vychlazené vody dáme koření, sůl a dobře rozmícháme. Krok 2: Maso dáme do vhodné nádoby, zalijeme připraveným lákem, aby maso bylo ponořené a můžeme jím i napíchat do masa (pomocí injekční stříkačky). Nádobu přikryjeme a dáme na 2-3 dny do lednice a každý den maso otočíme. Krok 3: Osušené maso nacpeme do šunkovaru. Sáček nemusíme používat. Šunkovar dáme do vhodného hrnce, zalijeme vodou, dáme na sporák a teplotu vody nastavíme na nějakých 75-80 °C a takto "vaříme" po celou dobu asi 2,5 hodiny, tedy do doby, až bude teplota v jádru 72-74 °C. Krok 4: Po docílení vnitřní teploty šunkovar zchladíme ve studené vodě a necháme vychladnout. Pokud je šunkovar studený, vložíme jej do lednice aspoň na 12 hodin. Krok 5: Po vychlazení šunkovar otevřeme, vzniklý rosol vylijeme do misky, který můžeme použít do husté polévky. Vyndáme krkovičku, provedeme zkušební řez a plátek ochutnáme. Výsledek vás překvapí.
Zveřejněno 21. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená krkovička v šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO0B
Moje poznámka
Dušená krkovička v šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO0B
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 21 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 51 minutami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 2 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 3 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 3 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 9 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 9 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 17 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 19 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
praganda,
bobkový list,
koření nové koření,
voda
Komentáře (4)
U nás bylo jen ze 3/4 kg krkovice na zkoušku.Příště bude rozhodně větší množství.Do nálevu šlo 15 g obyč.soli a 15 g pragandy.Hodnoceno už bylo,tak teď ještě fotky