Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 325 kJ / 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,21 g |
Tuky | 44,58 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 19,07 g |
Postup přípravy
vložíme maso, osolené a poprášené moukou necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli a za občasného promíchání necháme zesklovatět, dle chuti opepříme. Krok 3: Podlijeme částí vývaru a pod poklicí pomalu dusíme na sníženém stupni tepla. Podle potřeby
promícháme, podléváme a dusíme do měkka. Podlijeme lákem z okurek a přidáme okurky nakrájené na tenká kolečka nebo na kostičky. Krok 4: Nakonec zjemníme smetanou, není třeba již ničím zahušťovat. Kdo má raději víc husté omáčky, dá smetany 200 ml se lžičkou rozkvedlané mouky, ale pak musí nechat provařit. Krok 5: Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 19. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Errm
Moje poznámka
Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Errm
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 6 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 6 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 7 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 7 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 5 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 5 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 5 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 5 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 6 hodinami
Jablkový perník
collins před 7 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 9 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 10 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 12 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 12 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
slanina,
cibule,
vývar masový,
okurka čerstvá,
smetana
Komentáře (4)