Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta

Vyzkoušejte tento skvělý máslový koláč, který díky přidání jogurtu do těsta zůstává krásně vláčný a lahodný. Plátky nektarinek na povrchu vytvoří barevnou mozaiku, a posypání blanšírovanými plátky mandlí dodá dezertu pomyslnou třešničku na dortu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Michaela.Koc

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 22-24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 276 kJ /
1 500 kcal
Bílkoviny37,53 g
Tuky45,99 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 386 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,86 g
Sacharidy230,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, vejce a rozehřáté máslo vyšleháme do světlejší pěny. Přidáme mouku, kypřicí prášek, vnitřek vanilkového lusku, sůl a skořici. Nakonec vmícháme jogurt. Těsto bude hustší, ale to tak má být. Krok 2: Těsto přelijeme do vymazané formy a hezky ho rozetřeme. Povrch poklademe nektarinkami, které si nakrájíme na měsíčky, a nakonec povrch posypeme mandlemi. Krok 3: Pečeme na 180 °C cca 20-30 minut. Propečení zkusíme špejlí.

TIP: Jak se dělá domácí jogurt

Zveřejněno 12. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r6Qz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r6Qz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr třtinový, kypřící prášek, vejce, máslo, jogurt bílý, lusk vanilkový, skořice, sůl, nektarinky, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu