Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 963 kJ / 1 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,32 g |
| Tuky | 66,06 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 771 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 185,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.
Krok 2: Na másle orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky a přidáme mouku, dobře promícháme a uděláme světlou jíšku.
Krok 3: Zalijeme mlékem , promícháme a přidáme vývar, libeček, koření, sůl a pepř. Přidáme nakrájenou zelenou část cibulky a smetanu. Dochutíme citronem.
Krok 4: Podáváme s bramborem a vejci.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/828Mj
Moje poznámka
Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/828Mj
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 2 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
sůl,
vejce,
máslo,
cibulka jarní,
mouka hladká,
mléko,
vývar masový,
smetana,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
šťáva citronová,
libeček
Komentáře (4)