Koňská roštěná na divoko

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut + naložení masa 6 porcí Jiné maso 28 názorů

Suroviny

6 plátků koňské roštěné
1 velká cibule
hladká mouka
koření na roštěnky
koření na divočinu
400 g uzené slaniny (na kostičky)
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koňskou roštěnou - plátky, zlehka naklepeme a nařízneme. Roštěnou potřeme směsí koření na divočinu a roštěnky, smíchané s trochou oleje. Okořeněné plátky dáme uležet do lednice na cca 1 hodinu.

  2. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky restujeme v hrnci, až zezlátne. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli a opékáme za stálého míchání.

  3. Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme tak, aby se zatáhlo, a přendáme jej do hrnce k opečené slanině s cibulkou.

  4. Zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud maso nezměkne (60–120 minut).

  5. Po změknutí plátky masa vyjmeme a vzniklou omáčku propasírujeme a zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a provaříme ještě cca 15 minut. Příloha vařené nové brambory a okurkový salát s kysanou smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koňská roštěná na divoko

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, abys teda věděl, tak jsem to uvařila a móc jsme si pochutnali a k tomu cibulový knedlíčky-parádní ňaminka. Bod už jsem dala včera, tak ti přidávám fotičku:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mňam, sehnat koninu je docela fuška, ale dá se.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-(( Ale,ale Jani, přece bys neubližovala rostlince :-!
    Sníst jí kořínky - to ji přece zabiješ.
    :-p
    Konina je vynikající, třeba taková svíčková....
    Občas jsem ji mívala tak před 40 lety. Budu muset do Alberta!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bože lidi, o čem to tady zas mluvíte? Pokud se to dá koupit, tak předpokládám, že nikdo toho koně nezabil jen tak a pokud ho uvidím a budu si to moct dovolit, koupím si ho. Je mi líto prasete, krávy, slepice, kachny, ale maso mám ráda a tak ho jím a hotovo. Kdybych nad tím vždycky měla přemýšlet, asi bych se musela živit kořínkama:-S

    Odpovědět

  • kk kk(neregistrovaný)

    fishing and hunting....fishing and kuchting...jak origoš, že???

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    To je jak diskuse kanálu ANIMAL PLANET -:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Můj tatínek byl řezník a chodil celé dědině zabíjet prase. Byl vyhlášeným řezníkem široko - daleko. Ale když měl zabít pašíka ve svém chlívku, kterého celý rok krmil a drbal za ušima, tak ho nebyl schopen zabít. Nakonec ho zabít musel, ale se slzami v očích.;-( Proto jsme doma prasátko již nikdy nechovali. A já jsem se sestrou nikdy nejedla ani domácí kuře, které běhalo po dvorku. Maminka nám musela kupovat kuře z obchodu.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    pak už jen chybí dodat..." ten sexy řízek ... ta charismatická panenka.... ty přitažlivé kotletky ...ta božsky tvarovaná šunčička...." hotová láskyplná zabíjačka....ach,ode dneška mám hlubokou slabost, pro to nádherné zvíře,kouzelně růžové, s tím nezaměnitelným pižmem. opatřím si jej, osedlám a dám velkou pardubickou, nebo aspoň nějakej ten parkur. pak jej vyženu do luk a budu lačně sledovat jeho nádherný cval a trysk travou, jak mu ve větru ladně vlají ouška....:-D chci prase s duší:-D

    Odpovědět

  • Milovník zvířat:-) Milovník zvířat:-)(neregistrovaný)

    Sretkko krásně si to o tom pašíkovi napsala:-) Moje slova:-D :-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    milovník zvířat...no já pukám smíchy z tebe:-D prasečí duše a hnedla metráčková a ještě jsi měl dodat, jaké hluboké a smyslné očka ten čumáček rypatý má:-D jak ladné tvary atd..milovníku, ty si bejk, fakt:-)) zkrátka na teho kuňa koukám jinak;-)

    Odpovědět

  • Milovník zvířat:-) Milovník zvířat:-)(neregistrovaný)

    Pukám tady smíchy.:-)Chápu, všechny zastánce koní. Proč ne. Já bych taky nesnědl psa. Koně jsem jedl a je to výborné masíčko. Ale určitě bych si ho nepřipravil doma. Naskytla se mi tato možnost jíst koninu u přátel. Ale co mě hodně pobavilo tak příspěvek od Srettky. I prase má 100 kg duši a je velice vznešené:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... no tak dost,dokud to budou v Argentině pěstovat na maso a prodávat v Albertu tak prostě své rodině dopřeju sílu a chuť toho masa. Každému "šmakuje" něco jiného. Všechny názory přijímám.;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Simča Kučerová...ne,nejsem vegoš, ale představa pozřít koně je pro mne strašná:-( koňský oči nejsou tupý a prázdný. kůň jako zvíře mi přijde vznešený a s velkou duší...to prostě nejde:-(

    Odpovědět

  • Stanula Stanula(neregistrovaná)

    No, ryba, jelen, zajic, bycek ...atd. Viz nize jmenovany, ale neslouzili par let cloveku... opravdu je to jak pes, nebo kocka...ale jak rikate, kdyz vam to smakuje tak preji dobrou chut, jen je videt, ze o tom nic nevite.... lide se nezajimaji....Ale uznavam, ze to nepatri do teto diskuze, je nakazdem jak se nad tim pozastavi. Preji plne zaludky....

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    U nás za rohem má paní doma čínské prase,chodí s ním ven na procházku a vyvenčit ho,je to pěkný kolos má tak asi dobře 150kg určitě je pro ní mazlíčkem,myslím,že ta by nepozřela vepřové maso.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: konské maso recepty na divoko kde koupit konské maso roštěná z konského masa konské maso recepty rostenky z konskeho masa rostena kde koupim konske maso koňské roštěnky konská jatka roštěná z divočiny rostena z danka konske maso daněk na divoko koňské maso na divoko roštěná z kance koninu roštěná recept rostenky na divoko konska zabijacka fishing and hunting recepty

Zapomněl/a jsem heslo