Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,02 g |
| Tuky | 232,82 g |
| Vláknina | 33,30 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 755,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Krok 2: Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Moje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 26 minutami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 13 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 13 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 14 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 14 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 15 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 15 hodinami
Tématické fráze:
aromatické perníky,
holandský perník
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
skořice,
med,
kakao holandské,
ořechy vlašské,
vejce,
mouka,
olej slunečnicový
Komentáře (4)