Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut + nejméně 60 minut na naložení 4 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

500 g vepřových jater nebo hovězích jater
1 velká cibule
čerstvý zázvor (tak 4 cm)
4 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
4 větší žampiony (i víc)
Solamyl
olivový olej
1 lžička mleté papriky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si v misce hmotu na naložení: Dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme.

  2. Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme nejméně hodinu a obracíme je.

  3. Zatím si nakrájíme cibuli na proužky a žampiony na plátky, pak vyndáme játra ze směsi a obalíme je v solamylu.

  4. Na pánev (dělala jsem na grilovací pánvi) si dáme trochu olivového oleje, připravenou cibuli a když začne růžovět, přidáme plátky jater, které několikrát během smažení na plno, obrátíme, asi v polovině smažení přidáme připravené žampiony.

  5. Hotová játra vyndáme na talíře a ze zbylé směsi po naložení uděláme šťávu, přidáme do ní vodu (kolik chceme šťávy), 1 lžíci Solamylu a sůl, promícháme, vlijeme k cibuli se žampiony a převaříme.

Poznámka

Už dávno mám recept podobného ražení, ale tentokrát jsem se ho nedržela zcela a improvizovala jsem. S hranolkama a tatarkou to byl výborný oběd!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

  • Pajaja Pajaja

    Jani, to vypadá báječně! Přiznám se, že jsem zázvor ještě do jídla nikdy nepoužila, ale co nejdřív vyzkouším. Jooo, jatýrka. . . :-p:-K:yes: +9

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    A já zase poznala podle talířku:-8:-))Bibinko boduju i když se u nás toto nejí;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Proč jsem nešla do postele;-):-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Michsamant, aspoň vidíš, jak už mě znáš;-)

    Špagetko, ale to může být i z vepřových a ty hovězí byly nádherně křehoučký a byly v akci;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle bude :-p:yes:, já využívám víc vepřová játra nebo drůbeží, (hovězí mi tu nikdo nechce)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    ja uz presne viem, ze ked ide o zazvor, bude to tvoj recept ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi jatra recept hovezí játra hovězí játra recepty recepty z hovezich jater recepty hovezi jatra recept na hovezi jatra recepty na hovězí játra naložená vepřová játra recept hovězí játra naložení jater hovězí játra na zampionech recepty s čerstvým zázvorem játra hovězí vepřová játra naložená recept z hovězích jater pokrmy z hovězích jater recepty játra hovězí játra s žampiony kuřecí játra se žampiony kuřecí játra se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo