Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 379 kJ / 2 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,41 g |
| Tuky | 173,71 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 498 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 146,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.
Krok 2: Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.
Krok 3: Těsto dáme na 30 minut do lednice.
Krok 4: Po 30 minutách těsto z lednice vyjmeme a vmícháme rozpuštěné máslo.
Krok 5: Pánev potřeme tenkou vrstvou přepuštěného másla a smažíme tenké palačinky.
Krok 6: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a cukrem a natíráme na palačinky.
Zveřejněno 12. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské palačinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6DjD
Moje poznámka
Francouzské palačinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6DjD
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 1 hodinou
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 4 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 5 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 6 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 6 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 7 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 7 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 8 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
mléko plnotučné,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
žloutek,
máslo,
ghee,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
cukr
Komentáře (2)