Postup přípravy
Zveřejněno 23. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské brambrdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzAl
Moje poznámka
Krkonošské brambrdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzAl
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 15 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 minutami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 6 minutami
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 16 minutami
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 23 minutami
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 1 hodinou
Mleté kuličky se zeleninou v alobalu
Jan Nemec před 1 hodinou
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Lenny1987 před 2 hodinami
Tématické fráze:
krušnohorské brambrdle,
my rádi jíme recepty,
krkonošské brambory,
brambrle,
krkonošské brambrle,
krkonošská kuchařka-recepty,
krkonošské recepty,
krušnohorské brambrle,
krkonošská kuchařka recepty,
nahlovskeho brambrle,
recepty my rádi jíme,
krušnohorská kuchařka,
krkonošská lepenice,
bambrdle,
recept na brambrle,
krusnohorske kyselo,
recepty náhlovsky,
nahlovsky recepty,
krkonošské brambory recept,
krkonosské bambrle
Suroviny:
brambory,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mouka,
voda,
sádlo,
cibulka
Komentáře (28)
Jsem si hned říkala, že jsem o nich v životě neslyšela, přestože jsem z Podkrkonoší a mám prostudovanou výbornou krkonošskou kuchařku pana Marholda.
Už jsem je dlouho nedělala, díky za připomenutí
30 dkg brambor, 1/2 kg měkkého tvarohu, sůl, pepř, mléko , 1/2 kg hladké mouky, cibule a sádlo
Nádivka: Uvařené brambory ve šlupce necháme vystydnout, oloupeme je, rozšťoucháme a smícháme se 1/4 kg tvarohu, osolíme a opepříme.
Smetánka: druhou 1/4 kg tvarohu smícháme s mlékem a trochu osolíme.
Brambrdle: mouku smícháme s vodou až vznikne těsto, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme plát a skleničkou z toho vykrájíme placičky. Na tyto placičky pokládáme nádivku a přehnutím vytvoříme pirohy. Na pánvičce na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibulku ( čím více cibule tím lépe ), pirožky uvaříme ve vroucí vodě ( když vyplavou nahoru jsou hotové ), scedíme a necháme okapat a potom je dobře promícháme s tou cibulkou. Pirožky obalené tou cibulkou namáčíme do smetánky, jíme to rukama a zapíjíme smetanou nebo podmáslím.
Nerada kritizuji, ale chtělo by to opravdu upřesnit