Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,43 g |
| Tuky | 27,19 g |
| Vláknina | 28,14 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 65,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dáme do misky a spaříme vroucí vodou.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Moje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 49 minutami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 51 minutami
Vánočka II
Sojkal před 1 hodinou
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 5 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 5 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 6 hodinami
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
cibule červená,
olej olivový,
víno bílé,
vývar drůbeží,
balsamico,
cukr,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (5)