Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 787 kJ / 1 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,80 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 206,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je třeba více míchat. Sporák dáme na stupeň 2 až 3 ,cukr se začíná rozpouštět a pomalu hnědnout.
Krok 2: Jakmile bude mít barvu jako karamelky a je rozpuštěný, odstavíme ho z plotýnky a vlijeme smetanu.
Krok 3: Hned se vytvoří ztvrdlá krusta, hrnec vrátíme na plotnu a opatrně (může to vyšplíchnout), mícháme. Postupně se vše krásně spojí, i když to tak nevypadá. Pak už jen nalijeme do skleniček a zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Moje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 minutou
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 47 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (3)