Kefírový nepečený zákusek

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 25 minut+nejlépe přes noc uležení Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 38 názorů

Suroviny

600 ml hustého kefíru
100 ml mléka
30 g sypké želatiny
5 pl moučkového cukru
libovolné na kostičky nakrájené ovoce
na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal
na nepečený korpus:
3 tatranky -1ks/30g
3 cm silný plátek změklého másla
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.

  2. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.

  4. Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme.

  5. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy.
    Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí.

  6. Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.

Poznámka

Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový"amaroun"se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 318 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírový nepečený zákusek

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    hosta:Děkuji:-KJituško,buchty a jiné pečené sladkosti nemusím,na to je expert mužíček:-))Ale tohle kefírové i jiné nepečené mlsání máme v oblibě oba:-pA je pravda,že kefírové máme také raději,než z mléka:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    To je krása, z kefíru mi chutnají tyhle mlsky víc, než z mléka - ty jsi ale kouzelnice a pečlivka:yes:

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    nádhera!!!:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Krásné :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za zájem:-):-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Nádhera:-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Kanyla:Tak teď jsem zmatená i já:-8;-)Hned v prvním řádku v postupu je nasáno,že si dáme do teplého mléka nabobtnat želatinu:-)Já to dělám tak,že mléko zahřeji v kastrůlku,aby bylo jen vlažné,pak přeliji do šlehací mísy a vmíchám želatinu,která mezitím,než si připravím korpus a ovoce stihne nabobtnat;-)
    Želatinu používám z Kauflandu"Stilla dolce",je to ve fotu s uvedenými surovinami,ale pro jistotu jsem to teď blikla ještě jednou samostatně a přidávám čitelnější foto:-)
    Moc jste mě děvčata potěšily svými milými komentáři:-*Děkuji i za hodnocení:-K

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Vypadá to perfektně! Musím už taky něco nepčeného vyzkoušet do silikonových muffinů!
    Můžu se zpetat, jakou používáte želatinu? Já obvykle Dr.Oetker (myslím, že 1 sáček je 20g), ale tam je úplně jiné použití - dle návodu tedy - nejprv bobtná, pak se zahřeje - to tu ale vůbec není psáno, tak jsem zmatená - ráda si nechám rozšířit obzory, díky ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dala bych si:-p:yes:Máš krásné fotky:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Aničko to vypadá moc hezky;-):yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Andri,těch formiček jsem měla jednu sadu 12kusů a ještě jsem si dokoupila nedávno v Lidlu další.Je to opravdu moc príma:yes:Jen bych uvítala trošku větší formičky-ty mi v kuchyni moc chybí.Tyhle jsou takové titěrňoučké:-8:-))ale využívám je jak do MW,tak do obyčejné trouby a hlavně na takovéto různé nepečené,želatinové sladko/slano výtvory:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ta chvála chutná víc,než samotný zákusek:-8:-*
    Já všem moc děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krása,bodík+:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Jejda:-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: želatina stilla dolce stilla dolce želatina nepečené zákusky příprava želatiny stilla dolce stilla dolce nepečený dort zaležet zelatina stilĺa zakusek z tatranek želatina stilla dolce návod použití želatiny stilla dolce nepeceny zakusek zákusek do ruky mail 10g.pl loc:cz vaření želatiny stilla dolce příprava sypké želatiny kefirovy korpus želatina pro potravinářské účely stilla dolce zakusek recepty na zákusky nepečený dort z tatranek

Zapomněl/a jsem heslo