Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 809 kJ / 1 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,64 g |
| Tuky | 26,53 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 829 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 203,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.
Krok 2: Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se dvěma vejci. Poté postupně nalijte mléko a mouku a vypracujte v těsto klasické palačinkové konzistence. Pokud budete dělat palačinky naslano, přidejte taky špetku soli. Mléka dejte nejdříve méně a až v případě potřeby dolaďte zbylým množstvím – každá mouka totiž pohlcuje vodu jinak.
Krok 3: Smažte v dobře rozpálené pánvi (v kvalitní pánvi to jde i zcela bez tuku).
Zveřejněno 1. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Moje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 15 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 5 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 24 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 55 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 14 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 15 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 16 hodinami
Suroviny:
špenát,
mouka žitná,
mouka špaldová hrubá,
vejce,
mléko,
sůl
Komentáře (2)