Postup přípravy
Krok 1: Nasekanou cibuli osmažíme, přidáme nasekaný česnek ohlídáme, aby se nespálil, vyklopíme celou sklenici základu a zalijeme asi 800 ml vody.
Přihodíme vývar. Krok 2: Necháme provařit, přidáme majoránku a mletý pepř, po třech minutách i kroupy.
Kdyby byla polévka slanějšíí, může se ještě naředit převařenou vodou.
Přihodíme vývar. Krok 2: Necháme provařit, přidáme majoránku a mletý pepř, po třech minutách i kroupy.
Kdyby byla polévka slanějšíí, může se ještě naředit převařenou vodou.
Zveřejněno 3. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN13y
Moje poznámka
Zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN13y
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 16 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
oldlhot před 1 minutou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 13 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 27 minutami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 33 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 42 minutami
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 1 hodinou
Domácí utopenci
mmmMichal před 13 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 15 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 16 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
kroupy,
vývar masový,
majoránka,
česnek,
cibule,
olej
Komentáře (13)
Kdysi jsem krev prohnal mrazákem, ale nebylo to ono...
Mám pochopení pro nostalgické vzpomínání v komentářích...
No, než ale toto, tak spíše totok
Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Račte si všimnout posledního řádku v surovinách
Marie Svarcova: My jsme nikdy zabíjačku nedělali, neboť jsme bydlili ve městě. Vesnici jsme si užili o prázdninách u babičky v Ražicích. Ta měla králíky a slepice, ale nezabíjela je sama. Někdo se vždy našel. U babičky v Písku měli prasátko, které umřelo věkem, neboť mezi nimi vznikl přátelský vztah a kamaráda přeci nesežeru. Právě tak slepice si užívaly důchodu. Pak už se jen měly. Nyní bydlím v malé vísce, kam jsme utekli s manželem z města. Manžel mně zemřel, ale já už si nedovedu představit, že bych odtud odešla. Božský klid, jen občas zaštěká pes a ráno mě budí kohouti, od jara pak ptáci. Zpívají tak krásně, že by je mohla trumfnout snad jen hudba Smetanova či Verdiho. Občas dostanu sklenici krevního základu a tak si to užiji tak, že až světélkuji.