Beránek podle Pauluse
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si dejte záležet na přichystání formy, aby se vám beránka podařilo vyklopit.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 391 kJ / 3 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,31 g |
Tuky | 174,64 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 494,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránek podle Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxY70
Moje poznámka
Beránek podle Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxY70
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 20 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 24 minutami
Cuketový perník
Raslik před 47 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
rum,
kůra citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (6)
Přidala jsem 2 nastrouhaná jablíčka a 1/4 lžičky jedlé sody. Tím pádem ubrala množství mléka na polovinu.
Zbylo i na čtyřlístek.
Děkuji za vynikající recept.